
مددکاری اجتماعی در حوزه سلامت و بویژه در حوزه درمان و بیمارستان یکی از مهم ترین فیلدهایی است که مددکاران اجتماعی در آن مشغول به کار می شوند. مخاطرات جسمی و روانی که منجر به مراجعه فرد به بیمارستان و مراکز درمانی می گردد، تنها محدود به این دو بعد نشده و سایر جنبه های عاطفی، خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی فرد را نیز دربرمی گیرد. بسیاری از بیماری های جسمی، ریشه در عوامل روانی و اجتماعی داشته و به طور همزمان بر آنها تاثیر می گذارد. وجود رویکرد کل نگر که سلامت را در هر چهار بعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی در نظر بگیرد به منظور درمان و مداخلات موثر ضروری به نظر می رسد.
باتوجه به اهمیت نقش مددکاران اجتماعی در فرایند درمان و لزوم آشنایی دانشجویان با نقش ها و عملکرد مددکار اجتماعی در بیمارستان، “مددکاری اجتماعی بیمارستانی“ در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در تاریخ های 20 و 26 آبان با تدریس خانم مریم ذبیحی پور و اعطای گواهی انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران به مدت 9 ساعت برگزار گردید.
در این کارگاه که متمرکز بر دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت با عنوان “پروتکل های ششگانه مداخلات پایه مددکاری اجتماعی در بیمارستان” بود عناوین زیر مورد بحث و کار عملی قرار گرفت:
- Introduction
- Medical social work: concepts and theories
- Case management Approach & Models
- Basic case management
- Triage
- Round
- Psychosocial Assessment
- Brief Counseling
- Crisis Intervention: Bad News